AKTUÁLIS


Itt a Magyar Sommelier Bajnokság

A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakmabeliek országos bajnokságát, amelyre február 21-én, vasárnap a Hotel Corinthia konferenciaközpontban, a KávéBár Bazár keretében kerül sor.
Írta: Borigo


A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a sommelier szakma művelőinek, valamint lehetőséget biztosítsanak a meglévő szakmai kapcsolatok erősítésére, új személyes kapcsolatok kialakítására.




A korábbi évek gyakorlatától eltérően ezúttal nyílt versenyt tartanak, vagyis a versenyen nemcsak a szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni. A bajnokság első körében a részvevőknek előbb írásbeli feladatokat (tesztlap kitöltése, két-két párlat és bor kóstolás utáni megnevezése, illetve részletes leírása) kell megoldani, majd egy vörösbort kell dekantálni és egy választott idegen nyelven bemutatni, továbbá megfelelő ételt ajánlani hozzá. A döntőbe három versenyző jut be, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Itt a Magyar Sommelier Bajnokság

A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakmabeliek országos bajnokságát, amelyre február 21-én, vasárnap a Hotel Corinthia konferenciaközpontban, a KávéBár Bazár keretében kerül sor.
Írta: Borigo


A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a sommelier szakma művelőinek, valamint lehetőséget biztosítsanak a meglévő szakmai kapcsolatok erősítésére, új személyes kapcsolatok kialakítására.




A korábbi évek gyakorlatától eltérően ezúttal nyílt versenyt tartanak, vagyis a versenyen nemcsak a szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni. A bajnokság első körében a részvevőknek előbb írásbeli feladatokat (tesztlap kitöltése, két-két párlat és bor kóstolás utáni megnevezése, illetve részletes leírása) kell megoldani, majd egy vörösbort kell dekantálni és egy választott idegen nyelven bemutatni, továbbá megfelelő ételt ajánlani hozzá. A döntőbe három versenyző jut be, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt.


« Vissza az előző oldalra